Snelle levering Gratis verzending vanaf 100,- Persoonlijk contact & advies Kwalitatief assortiment

Filteren

Filteren
Voorraad
Merk
Model
Pompcapaciteit
Kleur

Zandfilterpomp

Een zandfilterpomp heeft een dubbele werking. Allereerst filtert deze al het vuil uit het zwembad. Hiervoor is het belangrijk dat je het juiste filtermateriaal en de juiste hoeveelheid in de filterpomp plaatst. Daarnaast zorgt de zandfilterpomp ervoor dat het water in beweging is, waardoor algen en bacteriën geen kans krijgen zich te ontwikkelen. Een zandfilterpomp filtert over het algemeen beter en heeft een grotere pompkracht. Dit is vaak nodig wanneer je een warmtepomp en/of zoutwatersysteem hebt aangesloten in de lijn van de zandfilterpomp. Heb je hulp nodig bij jouw keuze of heb je een vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice!

Filter producten

Resultaten Toont alle 6 resultaten

Een zandfilterpomp filtert het water door middel van een filtermedium. Er zijn in totaal 3 type filtermedia: Filterzand, glasparels of filterbollen. Het filtermedium plaats je in de zandfilterpomp. Het voordeel van deze filtermedia is dat je hier meerdere seizoenen mee vooruit kunt. Een zandfilterpomp is duurder in aanschaf dan een cartridgefilterpomp, heeft over het algemeen meer pompkracht en filtert ongetwijfeld het beste.

Welk filtermedium is geschikt voor mijn zandfilterpomp

Een zandfilterpomp gebruik je altijd in combinatie met een filtermateriaal. De pomp zorgt ervoor dat het water in beweging is, het filtermateriaal zorgt ervoor dat het water ook daadwerkelijk gefilterd wordt. In totaal zijn er 3 verschillende soorten filtermedia:

Filterzand

+ Goede en fijne waterzuivering

+ Lange levensduur, pas na 4-5 jaar aan vervanging toe

+ Geschikt voor alle zandfilterpompen

+ Makkelijk te reinigen via backwash functie

– Reinigt minder goed dan glasparels en filterbollen

– De kans bestaat dat soms zand in het water terecht komt

Glasparels

+ De beste waterzuivering

+ Is pas na 20 jaar aan vervanging toe

+ Geschikt voor alle zandfilterpompen

+ Makkelijk te reinigen via backwash functie

– Duurder in aanschaf dan filterzand en filterbollen

Filterbollen

+ Zorgt voor een zeer fijne waterzuivering

+ Is na 2-4 jaar aan vervanging toe

+ Geschikt voor alle zandfilterpompen

– Regelmatig reinigen van de filterbollen (dit doe je door de bollen uit de pomp te halen en onder de kraan uit te spoelen. Beter is om de bollen in de wasmachine te doen.)