• Snelle levering
  • Gratis verzending vanaf 100,-
  • Persoonlijk contact & advies
  • Kwalitatief assortiment

Chloor: het belangrijkste middel om je zwembad schoon te houden

Chloor is het meest gebruikte middel om een zwembad schoon te houden. Chloor wordt gebruikt om bacteriën en algen te doden en om het water van je zwembad te desinfecteren. Er zijn verschillende soorten chloorproducten en toebehoren beschikbaar, zoals chloortabletten, chloordrijvers, chloorstarterpakketten en teststrips. 

Chloortabletten: de meest populaire manier om chloor aan je zwembad toe te voegen

Chloortabletten zijn de meest populaire manier om chloor aan je zwembad toe te voegen. Chloortabletten zijn gemakkelijk te gebruiken en lossen langzaam op in het water van je zwembad, waardoor ze langdurige bescherming bieden tegen bacteriën en algen. Chloortabletten zijn verkrijgbaar in verschillende maten en hoeveelheden, afhankelijk van de grootte van je zwembad. Het is belangrijk om de juiste hoeveelheid chloortabletten toe te voegen, aangezien te veel chloor schadelijk kan zijn voor je gezondheid.

Chloordrijvers: een alternatief voor chloortabletten

Chloordrijvers zijn een alternatief voor chloortabletten. Chloordrijvers zijn kleine plastic bakjes waarin chloortabletten worden geplaatst. Deze bakjes drijven op het water van je zwembad en lossen de chloortabletten langzaam op. Chloordrijvers zijn vooral handig voor kleinere zwembaden, waarbij je niet veel chloortabletten nodig hebt. Het is belangrijk om de chloordrijver regelmatig te controleren en bij te vullen om te voorkomen dat er te weinig chloor in het water zit.

Chloorstarterpakketten: een complete set om je zwembad te behandelen met chloor

Een chloorstarterpakket is een complete set met alle benodigdheden om je zwembad te behandelen met chloor. Deze set bevat onder andere chloortabletten, teststrips, chloordrijvers en pH verlagers. Een chloorstarterpakket is vooral handig wanneer je je zwembad voor de eerste keer behandelt met chloor, of wanneer je zwembad een extra shockbehandeling nodig heeft. Een chloorstarterpakket zorgt ervoor dat je zwembad snel en gemakkelijk schoon en gezond wordt.

Teststrips: om de chloorwaarde en pH-waarde van je zwembadwater te meten

Teststrips zijn een belangrijk onderdeel van het chlooronderhoud van je zwembad. Met teststrips kun je de chloorwaarde en pH-waarde van het zwembadwater meten, zodat je exact weet of dit op peil is of dat er juist middelen aan het zwembadwater toegevoegd moeten worden.