• Snelle levering
 • Gratis verzending vanaf 100,-
 • Persoonlijk contact & advies
 • Kwalitatief assortiment

De wateronderhoud startersets


Als trotse eigenaar van een zwembad, wil je natuurlijk dat het water helder en schoon is. Het onderhouden van de waterkwaliteit is dan ook essentieel om te kunnen genieten van je zwemervaring. Gelukkig is het tegenwoordig heel makkelijk om zelf het water te onderhouden. De zomerspecialist heeft namelijk speciale wateronderhoud startersets samengesteld, die bestaan uit pH-verlagers, teststrips, chloordrijvers en chloortabletten. Met deze startersets heb je alles in huis om het zwembadwater op peil te houden en te zorgen voor een optimale zwemervaring.

Waarom is wateronderhoud belangrijk?

Het is belangrijk om het water in je zwembad goed te onderhouden omdat het anders snel troebel en vies kan worden. Het zwembadwater bevat namelijk veel organische stoffen zoals huidschilfers, zweet en cosmetica. Daarnaast kan het water door regen, wind en het gebruik van het zwembad uit balans raken. Dit kan ervoor zorgen dat er algengroei ontstaat, de pH-waarde uit balans raakt en het water een onaangename geur krijgt.
Om deze problemen te voorkomen is het belangrijk om het water in je zwembad regelmatig te testen en waar nodig bij te stellen. Met de wateronderhoud startersets van de zomerspecialist heb je alles in huis om het water op een juiste manier te onderhouden.

Wat zit er in de wateronderhoud startersets?

De wateronderhoud startersets van Dé Zomerspecialist bestaan uit een aantal belangrijke producten, waaronder pH-verlagers, teststrips, chloordrijvers en chloortabletten. Hieronder leggen we uit waarvoor deze producten dienen:
 • pH-verlagers:
  De pH-waarde van het zwembadwater moet tussen de 7.2 en 7.6 zijn voor een goede waterkwaliteit. Als de pH-waarde te hoog is, kan het water troebel worden en kan er kalkaanslag ontstaan. Als de pH-waarde te laag is, kan het water agressief worden en kunnen er huidirritaties ontstaan. Met de pH-verlagers uit de wateronderhoud startersets van de zomerspecialist kun je de pH-waarde op de juiste waarde houden. 
 • Teststrips:
  Met de teststrips kun je de pH-waarde, de alkaliteit en de chloorwaarde van het zwembadwater meten. Dit is belangrijk om te weten of het water nog goed in balans is en of er wellicht extra onderhoud nodig is. De wateronderhoud startersets van de zomerspecialist bevatten teststrips, waarmee je gemakkelijk de waterkwaliteit kunt meten. 
 • Chloordrijvers:
  Chloor is een belangrijk middel om het zwembadwater te desinfecteren en bacteriën te doden. In de wateronderhoud startersets van de zomerspecialist zitten chloordrijvers, die zorgen voor een gelijkmatige verspreiding van chloor in het water. Hierdoor blijft het water schoon en helder.
 • Chloortabletten:
  Chloor is een essentieel ingrediënt voor een gezond en hygiënisch zwembad. Het doodt bacteriën en houdt het water vrij van algen en andere micro-organismen. Chloortabletten zijn een handige manier om het chloorgehalte van je zwembad op peil te houden, omdat ze langzaam oplossen en een constante hoeveelheid chloor afgeven. Hierdoor hoef je niet voortdurend chloor aan het water toe te voegen, wat tijd en moeite bespaart.