• Snelle levering
  • Gratis verzending vanaf 100,-
  • Persoonlijk contact & advies
  • Kwalitatief assortiment

Wat is een inverter warmtepomp

Een inverter warmtepomp draait op een variabel vermogen. Waar traditionele warmtepompen altijd op 100% van het vermogen draaien, schakelt een inverter warmtepomp naar een lagere stand wanneer dit mogelijk is. Hierdoor kan je een inverter warmtepomp altijd aan laten staan. Een inverter warmtepomp bespaart tot wel 50% aan energie en werkt erg stil.

Hoe werkt een inverter warmtepomp?

Een inverter warmtepomp verwarmt het water efficiënt met zo min mogelijk vermogen. Omdat deze warmtepompen altijd aan staan, wordt constant de temperatuur van het water gemeten. Hierdoor heeft de warmtepomp snel in de gaten wanneer de temperatuur zakt. Met een laag vermogen (bijvoorbeeld 20% ipv 100%) zorgt de warmtepomp ervoor dat het water de ingestelde temperatuur blijft behouden.

Step inverter & full inverter, het verschil

Step inverter warmtepompen werken met verschillende standen. Bijvoorbeeld 25%, 75% en 100%. Wanneer de temperatuur van het water zakt, kiest de warmtepomp de stand die nodig is om het water met zo min mogelijk vermogen op temperatuur te houden.

Full inverter warmtepompen zijn volledig variabel. Deze warmtepompen verbruiken dus exact het vermogen wat nodig is om het water op temperatuur te verwarmen. Wanneer 36% van het vermogen nodig is om het water op temperatuur te houden, zal een full inverter warmtepomp 36% van het vermogen gebruiken. Een step inverter warmtepomp zal 75% gebruiken omdat dit de volgende stand is.