• Snelle levering
  • Gratis verzending vanaf 100,-*
  • Persoonlijk contact & advies
  • Kwalitatief assortiment

De montage van een barrelsauna

De stappen van het monteren van jouw barrelsauna

De montage van een barrelsauna kan enigszins variëren afhankelijk van het specifieke model en de fabrikant, maar over het algemeen zijn de stappen vergelijkbaar. Hier is een algemeen overzicht van de montage van een barrelsauna:

1. Voorbereiding van de locatie: Kies een geschikte locatie voor de barrelsauna en zorg ervoor dat de ondergrond vlak, stabiel en waterpas is. Verwijder eventuele obstakels en zorg voor voldoende ruimte rondom de sauna.

2. Montage van de vloer: Begin met het monteren van de vloer van de barrelsauna volgens de instructies van de fabrikant. Dit kan inhouden dat je de vloerplanken of -panelen op de juiste wijze in elkaar klikt of schroeft.

3. Opbouw van de wanden: Monteer vervolgens de wanden van de barrelsauna door de voorgefabriceerde secties in elkaar te schuiven of te bevestigen. Zorg ervoor dat de wanden stevig en recht staan en controleer of de barrelsauna waterpas staat.

4. Plaatsing van het dak: Nadat de wanden zijn gemonteerd, plaats je het dak op de barrelsauna. Dit kan een plat dak zijn of een gebogen dak dat de vorm van de barrel volgt. Zorg ervoor dat het dak stevig is bevestigd en goed aansluit op de wanden.

5. Installatie van de deur(en): Bevestig de deur(en) volgens de instructies van de fabrikant. Zorg ervoor dat de deur goed sluit en goed geïsoleerd is om warmteverlies te minimaliseren.

6. Elektrische aansluitingen (indien van toepassing): Als de barrelsauna elektrische apparatuur bevat, zoals verlichting of een kachel, sluit deze dan aan op een geschikte elektrische bron volgens de lokale voorschriften en veiligheidsnormen.

7. Afwerking en accessoires: Voeg eventuele afwerkingsdetails toe, zoals handgrepen, ventilatieopeningen of decoratieve elementen. Plaats ten slotte de banken en accessoires binnenin de sauna volgens je persoonlijke voorkeuren.

8. Testen en afstemmen: Voer een grondige controle uit om ervoor te zorgen dat alles correct is geïnstalleerd en goed functioneert. Test de sauna op temperatuur en prestaties voordat je deze in gebruik neemt.


Een barrelsauna is niet iets wat je zomaar even doet. Je kan altijd hulp inschakelen van een professional, zodat je 100% zeker bent dat de montage succesvol verloopt.