• Snelle levering
  • Gratis verzending vanaf 100,-
  • Persoonlijk contact & advies
  • Kwalitatief assortiment

Wat is een opzetzwembad?

Een opzetzwembad bestaat uit een liner en een frame. Het frame houdt de liner omhoog en door de druk van het water blijf een opzetzwembad zeer stevig staan. Een groot voordeel is dat je een opzetzwembad gemakkelijk opzet en weer afbreekt. Daarnaast is een opzetzwembad ook zeer kindvriendelijk. Een kind kan namelijk niet in het zwembad vallen.

Opzetzwembad voor ieder budget

Een opzetzwembad is veel goedkoper dan een inbouw zwembad. Afhankelijk van de afmeting en accessoires vind kan je in iedere prijsklasse een perfect zwembad vinden.

De voordelen van een opzetzwembad

Een opzetzwembad is goedkoper dan een inbouwzwembad. Je zet het zwembad makkelijk op en kan het indien nodig ook nog verplaatsen.

Opzetzwembad met frame

Een opzetzwembad is te herkennen aan het frame. Het stalen frame is gepoedercoat. Hierdoor maakt roest geen kans. Bij een rechthoekig zwembad steekt het frame ongeveer een halve meter uit per kant. Het frame staat in een hoek om de liner op zin plek te houden. Het frame bij een rond zwembad staat recht naar beneden.

Welke accessoires worden meegeleverd

Bij elk opzetzwembad worden een pomp en verschillende accessoires standaard meegeleverd. Het is per merk en per afmeting verschillend wat er wel meegeleverd wordt en wat niet.

(zand)filterpomp

Elk opzetzwembad heeft een pomp nodig. De zwembadpomp houdt het water in beweging. Hierdoor heb je minder kans op algvorming. Ook filtert de pomp het water en haalt het viezigheid eruit. Hierdoor houd je je water helder. Een zandfilterpomp filtert beter dan een cartridge filterpomp. Bij elk opzetzwembad wordt de pomp standaard meegeleverd. Deze is voldoende om het water te filteren. Vind je de pomp toch te licht? Dan kan je ook een losse (zand)filterpomp extra aanschaffen met meer capaciteit.

trap

Met de trap stap je gemakkelijk het zwembad in en uit. Afhankelijk van merk en afmeting wordt een normale trap of een safety trap meegeleverd. Het grootste verschil is dat een safety trap een plateau aan de bovenkant heeft.

Afdekzeil & grondzeil

Om de onderkant te beschermen tegen takjes en andere scherpe dingen wordt een grondzeil meegeleverd. Ook blijft hierdoor de liner mooi schoon. Het afdekzeil zorgt ervoor dat zonlicht niet direct op het water schijnt. Hierdoor is er veel minder kans op algvorming. Ook zorgt dit er natuurlijk voor dat er geen vuil van buitenaf in het zwembad komt.

Verschillende merken opzetzwembaden

In ons assortiment vind je opzetzwembaden van Intex, Bestway en Exit. Intex heeft de metal frame, Prism frame en Ultra XTR Frame zwembaden. Bij Bestway kan je kiezen tussen de steel pro max en Power Steel zwembad. Bij Exit heeft een lijn zwembaden in 3 verschillende kleuren. Ook

Opzetzwembad met warmtepomp

de beste manier om een opzetzwembad te verwarmen is een warmtepomp. Je stelt de gewenste temperatuur in en de warmtepomp verwarmd het water naar die temperatuur. Wanneer die is bereikt slaat de warmtepomp af om stroom te besparen. Let bij aanschaf van een warmtepomp op de inhoud van het bad en het minimaal gevraagde debiet van de warmtepomp.

Opzetzwembad isoleren

Zeker wanneer je een opzetzwembad verwarmd, is isoleren zeer belangrijk. Met isolatiematten isoleer je de onderkant. Hierdoor wordt de warmte langer en beter vastgehouden en kan niet weg via de koude onderkant. Door een solar afdekzeil isoleer je de bovenkant van het bad. Voor vrijwel elke afmeting is een solar afdekzeil beschikbaar.

Rechthoekig opzetzwembad

Een rechthoekig zwembad is ideaal voor een compacte tuin. Deze kan makkelijk in de hoek of tegen een schutting worden geplaatst. Hou bij het kiezen van de afmeting rekening met het frame wat aan alle kanten een halve meter uitsteekt. Kijk bij “formaat buitenmaat” welke ruimte je nodig hebt voor de plaatsing van het bad.

Rond opzetzwembad

Een rond zwembad is ideaal wanneer je alle ruimte hebt. Deze zwembaden hebben een groter zwemoppervlak. Zo kan je met het hele gezien volop zwemplezier beleven.

Plaatsing van een opzetzwembad

Let er in alle gevallen wel op dat de in en uitlaat aan de juiste kant zitten en dat er voldoende ruimte is om de (zand)filterpomp, warmtepomp en/of een zoutwatersysteem te kunnen plaatsen. Daarnaast is het belangrijk dat het zwembad altijd op een vlakke en harde ondergrond geplaatst wordt. Hierdoor voorkom je verzakking van het frame en schade aan het zwembad.

Intex zwembad

Intex zwembaden zijn er in verschillende modellen en afmetingen. Een Intex Metal frame zwembad is ideaal om verkoeling te zoeken. De Intex Prism Frame zwembaden zijn er in verschillende vormen en afmetingen. Deze hebben een stevig ovale frame en zijn groot en diep genoeg om echt te kunnen zwemmen. De Intex Ultra XTR Frame zwembaden zijn de absolute top van de zwembadmarkt. Deze baden staan garant voor jarenlang zwemplezier en zijn verkrijgbaar in zeer grote afmetingen. Standaard worden deze baden geleverd met een zandfilterpomp, afdekzeil, grondzeil en zwembadtrap.

Bestway zwembad

De Bestway zwembaden hebben een sterk en stabiel frame. Deze baden zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Door de kleurcombinatie staat dit zwembad zeer goed in elke tuin. Deze ronde zwembaden worden standaard geleverd met een filterpomp en zwembadtrap. Van een Bestway Power Steel zwembad heb je jarenlang zwemplezier. Deze zwembaden zijn zeer stevig en er is keuze uit een cartridge filterpomp of zandfilterpomp.

Exit zwembad

Een Exit zwembad herken je direct door de stoere uitstraling. Deze zwembaden zijn verkrijgbaar in 3 verschillende kleuren: Stone, Wood en Black Leather. Deze zwembaden zijn verkrijgbaar in alle afmetingen worden standaard geleverd met een zandfilterpomp en zwembadtrap. Uniek in de zwembadmarkt zijn de overkappingen van Exit. Een Exit zwembad met overkapping zorgt ervoor dat water natuurlijk wordt opgewarmt en dat er geen vuil in het water komt. Daarnaast kan je in weer en wind zwemmen.

Waarom een opzetzwembad kopen bij De Zomerspecialist

in ons brede assortiment vind je altijd een opzetzwembad wat perfect in jouw tuin past voor een scherpe prijs. Doordat alle zwembaden in ons eigen magazijn op voorraad zijn, is een snelle levering gegarandeerd.

Heb je nog vragen over een opzetzwembad of heb je advies nodig over welk zwembad het beste in jouw tuin past? Neem gerust contact met ons op door het contactformulier in te vullen, te bellen naar 0316-441062 of te mailen naar info@dezomerspecialist.nl.