T/m 30 juni tot wel 15% korting op aluminium terrasoverkappingen! 

Bekijk hier!

T/m 30 juni 10% korting op alle accessoires voor terrasoverkappingen!

Bekijk hier!

Nu tot wel 40% korting op opzetzwembaden van Bestway en EXIT Toys! 

Bekijk hier!
  • Snelle levering
  • Gratis verzending vanaf 100,-*
  • Persoonlijk contact & advies
  • Kwalitatief assortiment

Eigen sauna samenstellen: Waar moet ik op letten?

Hoe kan ik de juiste keuze maken?

Bij het samenstellen van je eigen barrelsauna zijn er verschillende belangrijke aspecten waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat de sauna perfect aansluit bij jouw wensen en behoeften. Hier zijn enkele essentiële overwegingen:

1. Afmetingen: Bepaal de juiste grootte van de barrelsauna op basis van de beschikbare ruimte in je tuin of binnenruimte, en overweeg het aantal mensen dat tegelijkertijd van de sauna gebruik zal maken.

2. Materiaalkeuze: Kies het juiste materiaal voor de constructie van de barrelsauna. Populaire opties zijn cederhout vanwege zijn natuurlijke duurzaamheid, warmte-isolerende eigenschappen en aangename geur.

3. Type kachel: Beslis of je een hout-gestookte of elektrische kachel wilt. Een houtkachel biedt een authentieke sauna-ervaring, terwijl een elektrische kachel handiger kan zijn en een snellere opwarmtijd kan bieden.

4. Isolatie: Zorg ervoor dat de barrelsauna goed geïsoleerd is om warmteverlies te minimaliseren en energie-efficiëntie te bevorderen, wat resulteert in lagere operationele kosten en een aangenamere sauna-ervaring.

5. Ventilatie: Zorg voor voldoende ventilatie om een goede luchtcirculatie binnen de sauna te garanderen en overtollig vocht en condensatie te verminderen.

6. Accessoires: Overweeg welke extra functies en accessoires je wilt toevoegen, zoals verlichting, geluidsinstallatie, banken, rugleuningen, enzovoort, om je sauna-ervaring te verbeteren en aan te passen aan je persoonlijke voorkeuren.

7. Budget: Stel een budget vast voor je barrelsauna en houd rekening met de kosten van materialen, installatie, accessoires en eventuele aanvullende voorzieningen zoals elektriciteit en wateraansluiting.


Door deze belangrijke aspecten zorgvuldig te overwegen en te plannen, kun je een barrelsauna samenstellen die perfect past bij jouw behoeften, voorkeuren en budget, en die zorgt voor jarenlang plezier en ontspanning.