T/m 30 juni tot wel 15% korting op aluminium terrasoverkappingen! 

Bekijk hier!

T/m 30 juni 10% korting op alle accessoires voor terrasoverkappingen!

Bekijk hier!

Nu tot wel 40% korting op opzetzwembaden van Bestway en EXIT Toys! 

Bekijk hier!
  • Snelle levering
  • Gratis verzending vanaf 100,-*
  • Persoonlijk contact & advies
  • Kwalitatief assortiment

Kachel voor jouw barrelsauna: Elektrische of houtkachel?

Wat is het verschil nou eigenlijk?

Bij het kiezen tussen een elektrische of houtkachel voor een barrelsauna zijn er verschillende overwegingen om rekening mee te houden:

Houtkachel


- Authentieke ervaring: Een houtkachel biedt een traditionele sauna-ervaring met het knapperende geluid van brandend hout en de natuurlijke geur van het vuur, wat kan bijdragen aan de algehele sfeer en beleving.

- Lagere bedrijfskosten: Hout is over het algemeen goedkoper dan elektriciteit, waardoor het gebruik van een houtkachel goedkoper kan zijn op de lange termijn.

- Milieuvriendelijk: Houtkachels zijn een milieuvriendelijke optie, vooral als het gebruik wordt gemaakt van duurzaam geproduceerd hout.

Elektrische kachel


- Gemakkelijker in gebruik: Een elektrische kachel is over het algemeen gemakkelijker te bedienen en vereist minder onderhoud dan een houtkachel. Je hoeft geen brandhout te hakken of op te slaan.

- Snellere opwarming: Elektrische kachels hebben meestal een snellere opwarmtijd dan houtkachels, waardoor je sneller kunt genieten van je sauna-ervaring.

- Geen rook of geur: Elektrische kachels produceren geen rook of geur, wat de luchtkwaliteit in en rondom de sauna kan verbeteren, vooral voor mensen met ademhalingsproblemen.

Bij het kiezen tussen een elektrische of houtkachel voor je barrelsauna is het belangrijk om rekening te houden met je persoonlijke voorkeuren, budget en onderhoudsbehoeften. Als je op zoek bent naar een authentieke ervaring en bereid bent om wat extra onderhoud te doen, kan een houtkachel een goede keuze zijn. Maar als gemak en snelle opwarming belangrijker voor je zijn, kan een elektrische kachel de voorkeur hebben.