T/m 30 juni tot wel 15% korting op aluminium terrasoverkappingen! 

Bekijk hier!

T/m 30 juni 10% korting op alle accessoires voor terrasoverkappingen!

Bekijk hier!

Nu tot wel 40% korting op opzetzwembaden van Bestway en EXIT Toys! 

Bekijk hier!
  • Snelle levering
  • Gratis verzending vanaf 100,-*
  • Persoonlijk contact & advies
  • Kwalitatief assortiment

Tips voor de onderhoud van mijn barrelsauna

Hoe kan ik eindeloos blijven genieten van mijn barrelsauna?

Of je nu een barrelsauna in uw achtertuin hebt om te ontspannen na een lange dag of om jezelf te verwennen met regelmatige wellness-sessies, het onderhoud van het hout is essentieel om de levensduur en de uitstraling van jouw sauna te behouden. Dit zijn enkele tips die u zou kunnen gebruiken voor optimaal onderhoud van uw barrelsauna.

1. Regelmatig reinigen: Voordat je begint met het lakken van uw barrelsauna, is het van cruciaal belang om het hout grondig te reinigen. Verwijder vuil, stof en eventuele vlekken met een zachte borstel en een mild reinigingsmiddel. Spoel het hout vervolgens af met schoon water en laat het volledig drogen voordat je verder gaat met de volgende stappen.

2. Kies de juiste lak: Bij het selecteren van een lak voor uw barrelsauna, is het belangrijk om een hoogwaardige lak te kiezen die speciaal is ontworpen voor gebruik buitenshuis en die bestand is tegen extreme temperaturen en vochtigheid. Een polyurethaan lak of een speciale sauna lak zijn goede opties die bescherming bieden tegen zowel UV-stralen als water.

3. Breng de lak gelijkmatig aan: Voordat je begint met lakken, roer de lak goed door om eventuele klontjes te verwijderen en een gelijkmatige consistentie te garanderen. Breng de lak vervolgens gelijkmatig aan met een schuimroller of een kwast in de richting van de houtnerf. Zorg ervoor dat je geen dikke lagen aanbrengt, aangezien dit kan leiden tot druipen en ongelijkmatige droging.

4. Laat de lak drogen en herhaal indien nodig: Na het aanbrengen van de eerste laag lak, laat het hout volledig drogen volgens de instructies van de fabrikant. Dit kan enkele uren tot een dag duren, afhankelijk van de omgevingsomstandigheden. Indien nodig kun je een tweede of zelfs derde laag lak aanbrengen voor extra bescherming en duurzaamheid.

5. Onderhoud op lange termijn: Na het lakken van uw barrelsauna is regelmatig onderhoud essentieel om de beschermende eigenschappen van de lak te behouden. Controleer het hout regelmatig op tekenen van slijtage, zoals afbladderen of verkleuring, en werk deze bij indien nodig. Het is ook een goed idee om jaarlijks een nieuwe laag lak aan te brengen om de bescherming te vernieuwen en de levensduur van uw sauna te verlengen.

Door deze eenvoudige maar effectieve tips te volgen, kun je ervoor zorgen dat het hout van jouw barrelsauna er niet alleen prachtig uitziet, maar ook goed beschermd is tegen de elementen. Zo kun je blijven genieten van ontspannende sauna-sessies in jouw eigen achtertuin, jaar na jaar.